TCM Need for Speed Site
Látogatók
Indulás: 2004-10-14
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hamu
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Carbon leírások
Carbon leírások : Carbon - karrier-teszt

Carbon - karrier-teszt

Carbon  2006.11.11. 14:46

A karrier mód az „újkori” (az NFSU óta megalkotott) NFS-ekben mindig is kulcsszerepet játszott. Egy történeti szálon keresztül versenyek tucatjain kellett keresztülverekednünk magunkat, hogy végül elnyerjük méltó jutalmunkat. Nincs ez másképp a Carbonban sem, bár igaz, hogy a karrier szerepe némileg csökkent a korábban megszokottakhoz képest. A Carbon felépítése egészen más, mint például az MW-é; a karrieren kívül más sorozatok is aktív hatással vannak profilunkra. Gameplay tesztünk első részében viszont csak a karrier móddal foglalkozunk.

Az első két bekezdés azoknak szól, akik még nem nagyon hallottak a Carbonról, annak lehetőségeiről, történetéről. Aki nem ezen inget hordja, nyugodtan scrollozzon picit lejjebb – aki pedig érdeklődő szemeket mereszt a monitorra, olvasson tovább!

A Most Wanted története, jól emlékszünk, ott ért véget, hogy visszanyertük Razor-tól a BMW-nket, s eszeveszett menekülést produkálva Cross őrmester kezei közül is kiszabadultunk. Rockport-ot azonban kénytelenek vagyunk elhagyni, hiszen a rendőrfőnöktől kezdve az utcai versenyek kiskirályaiig mindenki pikkel ránk. Innét kezdődik a Carbon – utunk Palmont City-be vezet. Az elkövetkezendő képsorokból ugyanakkor kiderül, hogy megérkezésünk gyakorlatilag visszatérés – hiszen életünk „Most Wanted-előtti” (tehát Rockport előtti) részét itt, Palmont City-ben töltöttük. Egy esti versenyzés alkalmával azonban a rendőrök a mezőny nagy részét – minket kivéve – lekapcsolták, s egyedül mi tudtunk elmenekülni egy piros táskával. A gond csupán annyi, hogy az akkori barátnőnktől kapott táskában a számított pénz helyett üres dobozok voltak és feleslegesen kezdtünk volna bele a helyzet megmagyarázásába – inkább leléptünk.

Palmont City 7 mérföld – mutatja a tábla, amikor nem várt vendéget kapunk a hátunkba; a Rockport City-ben elszenvedett sérelmekért revánsra vágyó Cross őrmester szalad bele a hátsó szoknyába! Őrült üldözés kezdődik a kanyonban, ám a végén autónk ronccsá törik. Mielőtt Cross esetleg a tettlegesség mezejére lépne, megérkeznek a helyi erők – Darius és barátai –, majd miután lefizették a rendőrből azóta fejvadásszá avanzsált Cross-t, saját múltbéli sérelmeik felszámolását kezdik meg. Nikki megérkezésével a helyzet tovább fokozódik, s Darius végül azt találja ki, hogy – totálkáros BMW-nk helyett – egy autót tol alánk, s versenyeken kell neki visszaszereznünk a pénzt. Ekkor jutunk el az első fontos mérföldkőig: választanunk kell a 3 kategóriából. Az RX8 a tuner, a Camaro a muscle, a Brera pedig az exotic kategória képviselője – a választás dönti el, hogy a város mely részén kezdjük meg karrierünket.

A játék lényege természetesen az, hogy az összes versenyt megnyerve, kerületről kerületre haladva minden egyes terület a miénk legyen. Előre szólunk, hogy a cikkben bizony lesznek utalások a történet folytatására, így mindenki csak a saját felelősségére olvasson tovább. Előjáróban ugyanakkor megjegyeznénk, hogy óriási meglepetéseket amúgy sem fog okozni a játék.

A kezdeti versenyek után még csak egészen minimális összegű pénzeket kapunk, ami éppen csak, hogy elég arra, hogy lépést tudjunk tartani a technikai fejlődéssel, s be tudjuk építeni autónkba a legújabb alkatrészeket. A versenyeken azonban kevés kivételtől eltekintve nem egyedül kell helyt állnunk, csapattársaink lesznek a segítségünkre. A három „fajtát” (blocker, scout, drafter) már korábban elemeztük, ebbe most nem mennénk bele részletesen.

A csapattársaknak egy másik fontos funkciója is van, ráadásul ezek nem-ismerése igen komoly ráijesztő hatást mérhet a gyanútlan játékosokra. Csapattársaink segítségével tuningolhatjuk ugyanis az autónkat, illetve végezhetjük el az egyes alkatrészek autosculptolását. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a játék korai szakaszában egyáltalán nem tudunk módosítani az alkatrészeken, csupán felhelyezhetjük őket, majd amikor mellénk szegődik pl. Collin, az ő tudását felhasználva már módosíthatjuk az alkatrészeket.

A játékmenetben szerepet kapott rengeteg kis videó, amelyeken az adott kerületet uraló csapat vezetője pár mondatban igen komoly beszólásokat intéz hozzánk. Egy súlyosan játékélmény-romboló jelenség, hogy arctalan, testtelen, hangtalan figura vagyunk, a sértések után simán továbbhajtunk, párbeszéd egyáltalán nincs a játékban. A kis videók idővel más szerepet is kapnak. (Figyelem, játékmenet spoiler!) A karrierünk folyományaként kinevezhetővé váló csapattagok ugyanis mind ott voltak azon a bizonyos éjszakán, amelyen megpecsételődött Palmont-beli életünk sorsa – s szépen felsejlik egy óriási összeesküvés, amelynek tetején ki más állhatna, mint Darius. Kiderül, hogy az egészet ő szervezte így; ő intézte el, hogy a mi autónkat ne lőjék ki a rendőrök, az ő munkáját dicséri az is, hogy egy rendőr által vezetett 300C félreállt az utunkból – s az ő egyik embere lökte fel Nikkit, s cserélte ki a pénzes táskát az üresre. A három városrész elfoglalása után, felismerve, hogy nem mi, hanem Darius verte át, mellénk szegődik, segítségével pedig végül eljutunk Darius kihívásáig – amennyiben mind a két helyszínen legyűrjük, végig is vittük a Carbont.

Persze nem mindegy, hogy milyen járművekkel tesszük ezt. A Carbon fontos újítása, hogy az autókat a kategóriák mellet szintekre is osztották, „Tier 1-3-ig”. Az első kategória a leggyengébb, a második a közepesen erős, a harmadik a legerősebb autókat tartalmazza. Így sikerült kiküszöbölni, hogy egy maxra húzott RX8 komoly esélyekkel lépjen szorítóba egy Audi R8 ellen, ami felettébb jó. Így amellett, hogy minden egyes területen újra fel kell szabadítanunk az alkatrészeket, az autók vásárlására is rá vagyunk kényszerítve.

Nagyon meg kell viszont gondolni, hogy mely járműveket tesszük a magunkévá, ugyanis egy rossz választás nagyon kellemetlen perceket okozhat. Autómustra rovatunk még el sem indult, s a fokozatosság mentén haladva csak sokára jut el az igazi szuperkocsikhoz, de jó tanácsként annyit már most elárulnánk, hogy a karrierrel párhuzamosan érdemes a Challenge Series-t is játszani, ott ugyanis folyamatosan más és más autókba kényszerülünk bele, ami széleskörűen mélyíti a vezetésben szerzett tapasztalatainkat.

A karrier módot nagyon gyorsan és nagyon lassan is végig lehet vinni. A nagyon gyors az úgy 1 napot jelent (menüből lépkedünk a versenyekre, nem nyerünk meg minden versenyt), a nagyon lassú pedig körülbelül egy hetet. Ez utóbbit úgy érhetjük el, ha a versenyek között a városban császkálunk, felfedezzük magunknak az érdekes helyeket, fotózunk, az arra cirkáló autósokat versenyre hívjuk és a rend éber őreiről sem feledkezünk meg.

A Carbonos karrier móddal kapcsolatban könnyen támad az embernek olyan érzése, hogy jó ez, de lehetne még sokkal jobb is. Több feszültséggel, versennyel, izgalommal még nagyobb értéke lehetne a játéknak a gerincmód – szerepét így is betölti, de a katarzishoz nem kerülünk túl közel. 

 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha